søndag 3. juli 2011

Tour de France 2011, 2. etappe søndag 3.juli


Vi holder oss i Vendee distriktet når lagtempo er tilbake på tur programmet på etappe 2. Da lagtempo sist ble kjørt, i Montpellier i 2009, var det Astana som vant foran Garmin. Etter lagtempoetapper å regne er dette en veldig kort etappe. Den er dessuten helt flat og det kommer til å bli veldig tett og små tidsdifferanser. Det viktigste for sammenlagtkanoene vil være å ikke ha defekter og uhell. Her kan det ikke vinnes mye tid, men det kan tapes tid!
  • Følg med på underveis: Ikke mye hokus pokus her. Dette handler om å komme raskest mulig fra start til mål. Lagets tid blir tatt på 5. rytter i mål. Den mest effektive måten å kjøre fort på er å ha flest mulig ryttere med lengst mulig og kjøre korte føringer. Dette er dagen da tempogutta skal hjelpe kapteinene sine. På denne etappen kjører rytterne på maks, stort sett hele veien. Dette er noe av det hardeste en kan oppleve innen sykling. Vi vil se mange ryttere som detter av lagene sine underveis. Spesielt gjelder dette enkelte spurtere, samt de små klatrerne som ikke kjører for sammendraget.
  • Mitt tips: Her er det mange som kan vinne. Det kommer til å bli gjevnt. Det er ikke nødvendigvis det laget som er sterkest på papiret som kjører denne hjem. Etappen er kort og det kommer til å gå vanvittig fort. Her vinner det laget som klarer å finne flyten umiddelbart og får mannskapet til å fungere optimalt sammen. Vinnerlaget bør finnes blant HTC, Leopard, Sky, Radioschack, Bmc og Garmin. Men bli ikke overasket om det dukker opp en outsider, dette er åpent! Vi kan få en nordmann i gult!
  • Slik endte det: Som ventet ble det utrolig gjevnt og spennende helt til slutt. Garmin var sterkest og dermed kan vi glede oss over THOR I GULT! Ikke helt uventet, men desto mer moro!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar