lørdag 2. juli 2011

Tour de France 2011, 1. etappe lørdag 2.juli


Årets tour er igang og vi starter i det nordvestlige Frankrike. Nærmere bestemt i Vendee departementet, syd for Nantes. Etappen starter ute ved kysten, for så å ende inne i landet. Avslutningen er en 4. kategori med 5% snitt siste 2 km. Dette er avslutningen for de eksplosive rytterne, men samtidig sannsynligvis for tøff for de rene sprinterne.
  • Følg med på underveis: Så lenge rittet går langs kysten er det alltid en fare for sidevind. De franske lagene kommer til å være hissig på å gå i brudd. De vil vise seg frem på hjemmebane. Her kommer det til å bli hardkjør fra start, helt til det etablerer seg et brudd som de franske lagene er fornøyd med. Bruddet vil sannsynligvis ikke få et alt for stort forsprang som blir kjørt inn mot slutten. Deretter blir det raskeste mann opp bakken.
  • Mitt tips: Her er det bare å benke seg med chips og cola allerede på første etappe. Dette kan bli en stor norsk dag. På papiret ser det ut som en perfekt avslutning for både Thor og Edvald. Den største trusselen kommer nok fra den belgiske storstjerne Phillipe Gilbert. Følg også med på sammenlagtkanonene. Selv om ingen av dem ønsker trøya så tidlig, så ønsker de heller ikke å tape unødvendig tid.
  • Slik endte det: Som ventet gikk det et tidlig brudd. Det som var overraskende var at det var det aller første bruddforsøket. Hovedfeltet hadde full kontroll og kjørte inn bruddet mot slutten. Nervøs kjøring førte til flere velt. Contador og Sanchez tapte dyrebar tid. Det gjorde også flere av de franske sammenlagtkandidatene. Gilbert viste sin klasse og vant overlegent i den føffe avslutningen. Evans kom sterkt på slutten og ble nummer to før Hushovd som endte på tredje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar