mandag 4. juli 2011

Tour de France 2011, 4. etappe tirsdag 5.juli

Etter en rolig tredje etappe for de store kanonene, er det på etappe fire viktig å være våken igjen. Start er i havnebyen Lorient. Feltet beveger seg raskt innover i landet og ender i hjertet av Bretagne. Målgang er opp den berømte Mur de Bretagne, en stigning på 2 km med 6,9% i snitt. Stigningen som på folkemunne går under navnet Alpe-d’Huez’ of Bretagne, er en spektakulær rett stigning. Bakken er klart brattest den første kilometeren. Her kommer det til å bli tidsavstander.
  • Følg med på underveis: Dagens etappe er mer kupert enn tidligere og går til dels på mindre veier. Det er derfor veldig viktig å ligge fremme i feltet og holde seg unna trøbbel. Som de tidligere dagene vil det gå et tidlig brudd som vil bli kjørt inn mot slutten. Garmin vil ta ansvar med den gule trøya. De vil også få hjelp fra Omega Pharma Lotto og BMC dersom det trengs.
  • Mitt tips: På papiret er dette en ny etappeseier for Gilbert. Avslutningen er hardere enn den som var på 1. etappe. Det er tvilsomt om Thor klarer å være med. Han er avhengig av at det ikke går altfor fort i bunnen dersom han skal kunne forsvare den gule trøya. Cadel Evans er klar for å overta den og vil satse alt på det. Se ellers opp for Voecler, Gesink og Cunego.
  • Slik endte det: Som ventet gikk et tidlig brudd. Feltetet hadde god kontroll. Omega Pharma Lotto og BMC gjorde det meste av jobben. Det ble sterkeste rytter opp bakken på slutten. Gilbert ble for het og kjørte inn lagkamerat Van den Broeck da han hadde fått en luke. Evans gikk så kontra og holdt unna med centimetere foran Contador, med Vino på tredje. Thor imponerte enormt og satt med tetgruppa opp. Dermed kan han belage seg på gult i flere dager fremover. Så får vi se hvordan han kommer til å forsvare seg i sentralmassivet. Oksen slutter aldri å imponere meg. Herlig med lagkamerat fra Grimstad SK i gult :) Grønn trøye ser ut til å bli en kamp mellom Gilbert, Evans, Farrar og Rojas. Morsom åpning på årets tour!

2 kommentarer: