fredag 15. juli 2011

Tour de France 2011, 14. etappe lørdag 16.juli

Den 14. etappen er den siste av tre tøffe Pyreneetapper og samtidig den tøffeste. Etappen er på 168,5 km og fjellene begynner nesten rett etter start. Rytterne skal over følgende stigninger:
  • Km 26.5 - Col de Portet-d'Aspet (1 069 m) - 4.3 km med 9.7 % - 2
  • Km 62.5 - Col de la Core (1 395 m) - 14.1 km med 5.7 % - 1
  • Km 94.0 - Col de Latrape (1 110 m) - 5.6 km med 7.2 % - 2
  • Km 109.0 - Col d'Agnes (1 570 m) - 10.0 km med 8.2 % - 1
  • Km 118.0 - Port de Lers (1 517 m) - 3.8 km med 5.5 % - 3
  • Km 168.5 - Plateau de Beille - 15.8 km med 7.9 % - HC
Målgang er på velkjente Plateau de Beille. Det blir 5. gang siden 1998 at toppen brukes som avslutning på en tour etappe. Jeg var selv tilstede sist rytterne hadde målgang der, i 2007. Den gang vant Alberto Contador.
Foto fra målgangen i 2007
 • Følg med på underveis: Dette blir det andre store møtet mellom favorittene, på årets tour. Etter gjevn kjøring på den 13.etappen, skal rytterne virkelig få testet katreferdighetene denne dagen. For spurterne og de andre som ikke kan klatre, vil dette bli en kamp for å overleve i mål innen makstiden. Dersom noen må slippe allerede i første stigning, kan det bli en lang og forferdelig kamp. Blant sammenlagtfavoritene er det stadig Evans (med sine gode tempoegenskaper) som sitter best idet. Schleck brødrene trenger å ta tid på ham. Contador og Sanchez må ta tid på alle. Basso er den store jokeren. Flere er det faktisk ikke igjen og kjemper om pallplassene. Uvanlig få med så mange etapper igjen. Leopard kommer nok til å kjøre samme taktikk som sist. Støte annenhver. Så får vi se hvem som har kraft i beina etter denne steinharde etappen. Det kan fort bli trøyeskifte også, men Voeckler kommer til å grave umenneskelig dypt for å beholde Maillot Jaune.

 • Mitt tips:  Etter fantastiske norske dager, må vi nok belage oss på en dag i sammenlagtkanonenes tegn. Schleck brødrene ser utrolig bra ut og kommer nok til å prøve. Det kommer til å gå brudd, men denne dagen tror jeg bruddet blir kjørt inn og at en av de store gutta vinner. Etappen er ikke så lang og dermed vil nok Leopard ha god fart hele veien for å mørne Contador og Evans. The Schlecks kan ta trøya. Denne etappen kommer til å gi mange svar. Kan noen ha kviknet til etter mellometappen i Pyreneene. Plateau de Beille stigningen er enda tøffere enn Luz-Ardiden så her kan det bli store tidsavstander vist noen har beina og tørr prøve tidlig.

 • Slik endte det: Mange ryttere i brudd denne dagen, men alle ble til slutt kjørt inn. Lengst holdt Sandy Casar som ble kjørt inn ganske langt oppe i Plateau de Beille stigningen. Som ventet satte Leopard trykk tidlig på etappen. Spesielt O'Grady gjorde en flott jobb. Schlecks prøvde samme taktikk som på 12. etappen. Men denne gang kom de ikke avgårde med rykkingen sin. Contador så bedre ut enn på Luz-Ardiden og Evans ser ut som han er i kanonslag. Basso bekrefter også fin form. Jelle Vanendert fikk lov til å gå i Plateua de Beille. Ingen gikk etter, men Sam Sanchez fikk til slutt en luke på de andre. Resten av tetgruppen kom inn samlet. Andy ble 3. Normennene greit inn med bussen.
Kilde: http://www.letour.com/

1 kommentar:

 1. Fin side med mye gode vurderinger!
  Må innrømme at Basso så skammelig bra ut opp Luz Ardiden. Tror han skal bli seig å kvitte seg med. Mitt tips er at han sitter med en av Schleck-gutta foran resten av favorittene opp de Beille, og at disse tar rundt 30 sek på resten av gjengen.

  SvarSlett