fredag 10. juni 2011

LandeveisBirken. -En spennende nykommer eller kynisk kapitalisering?

Få, om noen, ble vel særlig overasket da det denne uken, ble offentligjort planer om et birken på landeveien. Start på Rena og målgang på Lillehammer. Løypa er på 165 km og går fra Rena via Elverum og Militærveien via Brumunddal, Nes og til Lillehammer.
     Organisasjonen bak birken vet hvordan man arrangerer kvalitets arrangementer og har opparbeidet seg en av norges sterkeste merkevarer. Stappfulle ritt og renn har også sørget for gode økonomiske resultater. Gjennom mange suksessfulle år har en bygget et solid økonomisk fundament, med blant annet mange tunge sponsorer i ryggen. Bare i 2010 hadde Birkebeinerrittet alene en omsetning på 44 millioner kr. 
     Så vet de da også å ta seg betalt. 895 kr. er startkontingenten på LandeveisBirken satt til. Dette er helt i toppskiktet innen turritt. Til samenligning koster det deg i år 800 kr. å sykle Lillehammer-Oslo (190 km), mens du på Randsfjorden Rundt (152 km) slipper med 350 kr. i startkontingent. Sistnevnte hadde forøvrig hele 1350 deltakere i år og er i så måte omtrent på størrelse med LandeveisBirken.
     Stordriftsfordelene for en allerede satt organsisasjon er selvfølgelig store og med solide inntekter fra startkontingenter og sponsorer, kommer dette til å gi et fint resultat på bunnlinjen. På sikt er også målet å øke antall deltagere kraftig. Når det er sagt så er det selvfølgelig viktig at arrangørene driver økonomisk forsvarlig og har en sunn økonomi. Dette gir forutsigbarhet, trygghet og gjør det enklere å satse videre og utvikle arrangementet. Uavhengig av dette har en samtidig et samfunsansvar. Prisene bør holdes på et nivå der mannen i gata også har økonomi til å delta.
     La oss uansett håpe at det er den sportslige kvaliteten som blir satt i høysete. Her har man de økonomiske musklene til virkelig å kunne skape en klassiker. Ikke noe hadde vært mere moro enn at man hadde lykkes med det!

Les mer om LandeveisBirken på birken.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar