onsdag 22. juni 2011

Alt man trenger å vite om Lillehammer-Oslo 2011

Fredag til søndag denne helgen er det klart for den store styrkeprøven. Rittet kjøres fra Trondheim- Oslo og er på hele 54 mil. Lørdag er det også klart for den lille styrkeprøven. Rittet kjøres fra Lillehammer i den samme traseen og er på 19 mil. Der stiller undertegnede og mitt laget Vallhall Sykkelteam til start med to lag. Målsetning er 5.30 for lag 1. Den samme tiden som vi oppnådde ifjor. Det var imidlertid under meget gode forhold og det kan bli tøft å gjenta det. Laget er uansett klare for å bite godt fra seg. Det viktigste for oss er å ta oss godt ut på veien, ha godt humør i laget og få en fin tur. Det hadde også vært ok å sette på plass vår treningssenterkonkurrent GymClub. Denne gjengen debuterer og har som mål å kjøre under 6 timer. Med følgebil både foran og bak feltet og reservehjul i følgebilen i tilfelle punkteringer, bør de ha gode muligheter til det. De starter forøvrig ca. en halv time før oss. Største klubb totalt sett på styrkeprøven er forøvrig Atea. Sykkelprat ønsker lykke til og håper både GymClub og de mange Atea rytterne får en fin tur!

Trykk her for å lese mer om GymClub sin rittdebut på kondis.no
Rittprofil og løype: Kort oppsummert er det en lettkjørt, men seig løype. Allerede etter en drøy mil er en på løypas høyeste punkt (300 m.o.h). Så bærer det ned den beryktede Brøttumsbakken, som er løypas heftigste utforkjøring. Her går det fort! Etter dette er det halvkupert til et par mil etter Hamar. Så blir det lange seige sletter. Man passerer Stange, Tangen og Minnesund. Her er det mange som synes det er tungt og havner i overlevelsesmodus. Farta er stor og en har kjørt et godt stykke. Samtidig er det langt igjen... Etter dette kommer Eidsvoll, Jessheim og Kløfta. Nå begynner en å se lyset i tunellen. Men fortsatt venter to store utfordringer. Frognerbakken og Djupedalstoppen. Til slutt er det bare å presse ut de siste kreftene på Østre Akervei. Målgang er ved Lørenhallen på Økern. 19 mil er gjennomført!

 Lillehammer- Oslo:
190 kilometer
4660 påmedte deltagere
Rekordtid lag: 4.05.06  

Resultater 2010:
  1. Team United Bakeries 04.08.04
  2. Asker CK 04.09.59
  3. Team Ullevål SK 04.10.47
  4. Skårer SK 04.20.31
  5. SK Rye 1 04.23.10
  6. IF Frøy 1 04.28.32
59. Team Vallhall 05.30.27 (Totalt 104 lag)

Mens jeg og laget mitt er ute etter å ha en fin tur og kose oss på sykkelen denne dagen, er det andre som er mer hissig på å kjenne på syra. Disse lagene har ingen målsetning om å komme inn med alle mann (Snittet av de fem beste på laget gir lagets sluttid). Her er en presentasjon av de tre heteste favorittene til å vinne i 2011
  • Team ePartner Aktiv Mot Kreft: Stiller på start med målsetning om å vinne og sette ny rekord. 30 ryttere på start. Dette er et lag som er satt sammen for å kjøre hjem rekorden. Laget består i tillegg til en rekke sterke ryttere, også av langrennstjernen Simen Østensen. Laget viste på det store oppkjøringsrittet Randsfjorden Rundt, der jeg forøvrig deltok selv, at de er i rute. Med en "innleid" Kurt Asle Arvesen på start, satte de ny løyperekord. De slo blant annet Rye tempoen og Rye 15t. med god margin.
  • HTC Pride: Buskerud basert mannskap. Stiller på start med målsetning om å vinne. 24 ryttere på start. Dette laget vant tidligere i år det prestisjefylte lagkonkurranserittet Enebakk Rundt og slo der blant annet Team ePartner.
  • Team United Bakeries: Regjerende mester. Vant ifjor tross en megasmell på Østre Akervei (se video). Dette er først og fremst norges ledende mtb lag, men kan også slå fra seg på landeveien. Bli ikke overrasket om de forsvarer seieren fra ifjor. Lagets store stjerne er den gamle mtb stjernen Rune Høydahl.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar