fredag 8. juli 2011

Tour de France 2011, 8. etappe lørdag 9.juli


Den 8. etappen tar rytterne inn i det meget kuperte sentralmassivet. Med 25 km til mål når rytterne toppen av årets første 2. kategori stigning. Med 6,2 km og snitt på 6,2% får gutta så smått testet hvordan klatreformen er. Avslutningen på etappen opp til skistedet Super Besse, er tøff. Først 2,5 km med snitt 6,5%, så går det utfor og flatt i 2 km før det bratter til mot slutten med 7,6% i snitt siste 1,5 km. Det er batt hele veien opp til mål.

  • Følg med på underveis: Dette er den første viktige dagen for sammenlagtkanonene (når en ser bort fra bare å unngå velt). Dette er også en god dag for et brudd til å holde unna. Avslutningen er for tøff for Thor og dermed er det ikke sikkert at Garmin tar ansvar underveis. Leopard ønsker neppe trøya allerede og da er det opp til Evans om BMC vil prøve seg på Maillot Jaune. Contador må også bruke alle muigheter han kan på å ta inn tid, så mulig at Saxo Bank prøver. Omega Pharma Lotto kommer til å kjøre for Gilbert. Spurterne kommer til å ta med seg intermediate spurten og sitte med inn i 2. kategorien. Derifra blir det mange av dem som tar bussen hjem.

  • Mitt tips: Hvem som duellerer på slutten kommer litt an på hvor fort det går i 2. kategorien. Men avslutningen ligger til Gilbert og han må ta favorittstempelet. Regn også med å se Contador, Evans og Vino prøve. Desverre ryker nok trøya til Thor og det er Evans som mest sannsynlig kommer til å overta den.

  • Slik endte det: Sa jeg oioioi igår så må jeg si oioioioioioi!!! idag :) Hvilken prestajon av Thor. Tar av meg sykkelcapsen. I en knallhard avslutning, der kun verdens beste klatrere satt med, så sitter Thor med dem opp. Dermed blir det ny dag i gult i morgen. Som nevnt var dette den første gode muligheten for et brudd til å holde unna. Det gikk da også avgårde en stor gruppe. Garmin var ikke interessert i å jobbe og dermed ble det BMC som måtte ta ansvar. Vino prøvde i avslutningen på 2. kategorien. Flott kjørt av Astana som hadde sendt Tirralongo i brudd litt tidligere. Dermed kunne disse to sammen med Flecha opparbeide seg en luke på 40 sekunder. Det store bruddet ble splittet i 2.kategorien. Til slutt var det Gaultier, Riblon, van Garderen og Rui Costa som satt igjen. Rui Costa kom løs og kjørte til slutt inn til en imponerende soloseier. Alle andre ble tatt igjen av hovedfeltet. Gilbert var sterkest i hovedfeltet, tok 2. plassen og trygget den grønne trøya. Evans ble nummer tre og kommer til å bli farlig for grønn trøye etterhvert. Thor kom inn på samme tid som Evans. Nå er det på tide å feire med et glass god vin! Ellers er det hvert å merke seg at Kreuziger er ute av sammendraget. Horner og Intxausti måtte gi seg og Gesink sliter også veldig. Alle har problemer pga. velt på tidligere etapper. Det tynnes altså ut i sammendraget.

Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar