torsdag 7. juli 2011

Tour de France 2011, 7. etappe fredag 8.juli


Den 6. etappen tar rytterne sydover fra Le Mans til Châteauroux. Eatppen som er på 218 km, er årets flateste i touren. Etter noen urolige dager bør dette bli en rolig dag på sykkelen for de store favorittene. Det ender garantert med massespurt. Dette er siste mulighet for spurterne på en stund. Etter dette venter sentralmassivet.
  • Følg med på underveis: Same old story. Tidlig brudd, med franske lag. De får mellom 5 og 10 minutter og blir kjørt inn mot slutten av HTC og Garmin. Det eneste som er litt usikkert her er den innlagte spurten. Den kommer kun 26 km før mål og det er mulig at spurterne vil spare kreftene til etappeslutt. Gilbert vil nok uansett sikre seg noen poeng. Dersom det roer seg etter spurten kan vi også få kontra støt.
  • Mitt tips: Perfekt avslutning for de rene spurterne. Her kommer det til å bli kjørt for Cav, Farrar, Greipel og Petacchi. Avslutningen ligner den på 3. etappen når Farrar vant foran Feillu, men Cav må ta favorittstempelet her. Kan nordmennene slå til igjen eller skal vi få se Galymzyanov gå for fullt for første gang? Det er også den beste spurten for Petacchi så langt. Skal Ale-jet slå tilbake? På papiret litt for rask spurt for Hushovd, Gilbert og Rojas.

  • Slik endte det: Oioioi… idet man holdt på å sovne så smalt det. Etter en superrolig dag, da selv jeg skulle klart å henge med i feltet (37 i snitt), så smalt det. Og hvilken crash. Wiggins røk kragebeinet, det gikk også hardt utover Horner. Feltet ble fullstendig pulverisert og så begynte hardkjøret. Vinokourov og Coppel klarte å komme tilbake til feltet. Det klarte ikke Leipheimer, Horner og Kreuziger. Horner tapte 13 minutter og nå ser det ut som Klöden blir enerådig kaptein for the shack.  Store utslag i sammendraget. Det ble allikevel massespurt med de fleste spurtkanonene. Kun Farrar manglet av de store. Endelig ble det en clean hurtig spurt. Cavendish viser at han er den raskeste og vant ganske greit foran Petacchi og Greipel. Thor igjen top 10 og beholder trøya. Boonen brøt underveis etter crashen for to dager siden. Rojas overtok grønt. Ganske fornøyd med dagens tips J
Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar