tirsdag 5. juli 2011

Tour de France 2011, 5. etappe onsdag 6.juli


Rytterne fortsetter i Bretagne på etappe 5. Første halvdel av dagen befinner man seg inne i landet, mens den siste halvdelen går langs kysten. Etappen går i et herlig område med mindre veier og er tildels ganske kupert. På papiret blir det ny massespurt i Cap Frehel.
  • Følg med på underveis: Etappen blir nok ganske lik den 3. etappen. Tidlig brudd med franske lag. De vil få mellom fem og ti minutter før Garmin setter opp farten i feltet. Med gul trøye og etter seieren til Farrar på 3. blir Garmin tvunget til å ta ansvar. De kan ikke forvente noe hjelp fra noen av de andre lagene før på slutten. HTC vil nok ikke gå i samme felle som på 3. etappen da de gikk tom for hjelperyttere for tidlig. Obs.avslutningen går langs den engelske kanal og her kan det bli sidevind.
  • Mitt tips: Spurten er slak oppover og blir et oppgjør mellom Farrar og Cavendish. De blir utfordret av Feillu og Rojas. Absolutt også en avslutning Thor og Edvald kan hevde seg i, dersom de blir kjørt for. Men her er det Farrar som er den største favoritten

  • Slik endte det: Snakk om, dramatisk etappe. Kort, men intens. Og utrolig nervøs kjøring. En stund overlappet den ene velten den andre. Både Wiggins, Contador og Gesink var i trøbbel. Men klart verst gikk det ut over Radioshacks slovener Janez Brajkovic. Med hjernrystelse og brukket kragebein måtte han bryte. Da er The Shack nede i kun 3 (!) sammenlagtkanoner igjen. Bruddet ble idag kjørt inn tidlig og med tre mil igjen gikk Voeckler og Roy. Et meget godt forsøk, men spurtlagene ledet av HTC, våknet til slutt. Spurten ble kaotisk. Edvald prøvde å gå solo, men stivnet med 250 igjen. Godt forsøk Edvald. Fortsett å prøve så sitter den en dag. Har sett deg vinne med slike langspurter tidligere. Da Edvald ble tatt igjen var det Thor sin tur. Men han hadde ikke dagen. Da ble det til slutt et oppgjør mellom de tre heteste kandidatene til den grønne trøya. Cavendish tok den foran Gilbert og Rojas. Moro at nordmennen viser seg frem. Ny dag for Thor i gult i morgen. Cav imponerte meg veldig idag, men hvor ble det av Farrar?..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar