torsdag 21. juli 2011

Tour de France 2011, 18. etappe torsdag 21.juli


Den 18. etappen tar rytterne tilbake til Frankrike. Start er i italienske Pinerolo. Målgang er på toppen av legendariske Galibier. Dette blir den høyeste målgang noensinne i Tourens historie.Men før Galibier stigningen skal rytterne også over 2 andre enormt tøffe overganger:

  • Km 107.0 - Col Agnel (2 744 m) - 23.7 km med 6.5 % - HC
  • Km 145.5 - Col d'Izoard (2 360 m) - 14.1 km med 7.3 % - HC
  • Km 200.5 - Col du Galibier (2 645 m) - 22.8 km med 4.9 % - HC
Agnel blir årets høyeste punkt på touren. Dette er uten tvil årets kongeetappe. Her kommer det til å bli endringer i sammendraget. Det kan også bli store tidsavstander.

  • Følg med på underveis: Europcar og BMC i forsvarsposisjon. VirkeligD-dag for Voeckler. Leopard, Euskaltel og Saxo Bank i angrep. Dette kommer til å bli en heftig etappe. Mens andre kjemper mot makstiden kommer sammenlagtgutta til å kjempe om seieren. Mulig at noen lag sender ut hjelperyttere for å ha tilgjengelig senere på etappen. Men dette kommer nok til å gå fort. Contador ønsker å mørne de andre mest mulig

  • Mitt tips: Dette er muligheten for The Schlecks og Contador. Saxo Bank og Leopard kommer til å sette press. Det er denne etappen og morgendagen som gjelder for å ta inn Evans. Jeg tror ikke bruddet holder inn idag, men at dette blir et oppgjør mellom de store gutta opp Galibier stigningen. Contador, Sanchez eller Andy avgjør på slutten. Idag kommer nordmennene endelig til å hvile :)

  • Slik endte det: Fantastisk etappe. Leopard tok ansvar. Sendte Poosthuma og Monfort i brudd. Andy Schleck gikk allerede 7 km fra toppen på d’Izoard. Han fikk først hjelp av Poosthuma før han tok igjen Monfort sin gruppe på toppen. Monfort kjørte det han kunne til han var slutt og så gjorde Andy jobben selv opp Galibier. Bak var det uenighet og hjelperytterne var slitne. 15 kilometer før slutt måtte Evans selv ta ansvar. Gruppen var da 4,5 minutt bak. Evans kjørte strålende i motvinden og dro hele veien opp. Til slutt kom de inn litt over 2 minutter bak Andy. Frank ble nr. to og Evans 3. Contador kjørte på rødt før toppen og er nå ute av sammendraget.
Kilde: http://www.letour.com/

1 kommentar: