tirsdag 19. juli 2011

Tour de France 2011, 17. etappe onsdag 20.juli


Den 17. etappen er den første av tre tøffe Alpeetapper. Start er i Gap (målbyen på etappe 16) og mål er i italienske Pinerolo. Dette blir første gang touren er ute av Frankrike i år.Etappen begynner relativt flatt, men etter ca. 7 mil starter stigningene. Rytterne skal over følgende stigning:
  • Km 71.5 - Côte de Sainte-Marguerite - 2.8 km med 7.4 % - 3
  • Km 85.5 - La Chaussée (montée de Briançon) - 1.4 km med 8.3 % - 3
  • Km 96.5 - Col de Montgenèvre (1 860 m) - 7.9 km med 6.1 % - 2
  • Km 117.0 - Sestrières (2 035 m) - 11.1 km med 6.3 % - 1
  • Km 171.0 - Côte de Pramartino - 6.7 km med 6 % - 2
Dette er en ny dag for et stort brudd. Kanskje også en mulighet for de sammenlagtrytterne som ligger langt bak til å ta igjen noen "billige" minutter. Toppen på den siste 2. kategorien kommer bare 8 km fra mål og derfra kommer en heftig utforkjøring ned til mål i Pinerolo.

  • Følg med på underveis: Her får vi nok mye det samme scenariet som på den 16. etappen. Mange som vil i brudd og det med god grunn. Her er det store muligheter for at bruddet holder unna. Europcar kommer kun til å være opptatt av farlige sammenlagtkandidater. Dette er den 3. siste muligheten til å ta tid i fjellene og det kommer nok Contador, Sanchez og Schleck brødrene til å utnytte. Evans vil nok kontrollere nå. Jeg forventer at Leopard tar ansvar og setter trykk. Fra toppen av 2. kategorien og ned til mål blir det nok hardkjør. Likevel er det nok den neste etappen som er den tøffeste på årets Tour, så det kan bli noe avventende kjøring.

  • Mitt tips: Det vil overraske meg om ikke bruddet holder inn. Nå var begge de norske i brudd på den 16. etappen og de er nok slitne nå. Contador kommer nok til å prøve igjen. Det gjør nok andre som også er bra utfor. I bakhodet ligger nok likevel neste etappe, så jeg tror ikke de går så tidlig.

  • Slik endte det: Hva kan man si. Eddy Boss! Jeg er stum av beundring. Det der skal ikke være mulig etter det han gjorde på den forrige etappen. Også går han solo på siste fjellet. Nei det der var helt sinnsykt. Som forventet, ventet de store gutta også til siste stigningen. Contador satt fart og fik luke sammen med Sam Sanchez. De kjørte bra utfor den veldig vanskelige utforkjøringen, men ble kjørt inn på oppløpet. Voeckler tapte litt tid da han satset for mye i en sving og kjørte rett inn på parkeringsplassen til et hus. Dermed kom han inn sammen med Basso, 27 sekunder bak, og ble dagens taper. Edvald vant etappen foran Mollema og Casar
Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar