torsdag 21. juli 2011

Tour de France 2011, 19. etappe fredag 22.juli

 
Så er det klart for den siste avgjørende fjelletappen. Alle sammenlagtrytterne som vil skape noe før tempoen, må gjøre det nå. Etappen er meget kort. Kun 11 mil. Rytterne skal for andre dagen på rad over Galibier. Denne gangen kommer de fra Valloire siden og har allerede vært over Telegraphe. Jeg har forøvrig selv syklet opp den meget vakre stigningen fra Valloire til Galibier. Fra Galibier kjører rytterne ned til Le Bourg D'Oisans, før de tar fatt på den myteomspundende stigningen til Alpe D'Huez.
  • Km 26.5 - Col du Télégraphe (1 566 m) - 11.9 km med 7.1 % - 1
  • Km 48.5 - Col du Galibier (2 556m) - 16.7 km med 6.8 % - HC
  • Km 109.5 - Alpe d'Huez (1 850 m) - 13.8 km med 7.9 % - HC

  • Følg med på underveis: Turen er inne i finalen og sammendraget skal avgjøres. Etappen er veldig kort så her må det kjøres fra start dersom noen lag skal klare å skape noe. Alle rytterne vil være slitne etter gårsdagens forferdelig tøffe etappe. Dette blir en forferdelig kamp mot makstiden for flere av spurterne. Leopard har nok fått selvtillit etter at taktikken fungerte perfekt på den 18. etappen. Evans ligger fortsatt for nærme og de vil nok prøve igjen. Spørsmålet er Contador. Dersom han har funnet igjen beina så må han prøve allerede på Galibier.

  • Mitt tips: Her skal det avgjøres. Vinneren her er nok en av de store favorittene for sammendraget. Etappevinneren kan fort også vinne Touren totalt. Se opp for Frank Schleck. Han satt ganske billig med de andre favorittene opp Galibier og hadde helt klart krefter igjen på slutten. Alle de andre toppgutta gravde dypt. Nederlenderne vil nok også svært gjerne gjøre det på det oransje fjell. Men det blir nok tøft.

  • Slik endte det: Hvilke etappe. En klassiker. Contador var så revansjesugen at han ikke klarte å vente mer enn 500 meter oppe i Telegraphe, før han gikk til. Da hadde dagens brudd fått ca. 3 minutter. Contador fikk med seg Andy Schleck, Evans og Voeckler. Evans fikk tekniske problemer og måtte skifte sykkel. Han ble så kjørt inn av feltet. Voeckler måtte etterhvert slippe og havnet i mellom teten og hovedfeltet. Contador måtte gjøre hele jobben og før toppen på Telegraphe var hele bruddet kjørt inn. Schleck begynte å sammarbeide opp Galibier. Bak kjørte BMC og Liquigas hardt. Voeckler slapp feltet opp Galibier. Det ble mange små grupper ned fra Galibier. Men ved foten av Alpe d'Huez var alle favorittene sammen. Contador gikk igjen i bunnen av Alpe d'Huez. Før ham hadde allerede Rolland stukket. Contador gikk forbi og kjørte alene ca. 1 minutt foran de andre favorittene. Sanchez gikk så og kjørte inn Rolland. De kjørte så inn en veldig sliten Contador. På slutten var det Rollan som hadde krefter igjen. Han gikk med 2 km igjen og vant foran Sanchez og Contador. Sam Sanchez sikret klatretrøyen. Rolland overtok ungdomstrøya. Evans kom inn sammen med Schlecks og Cunego. Andy ny mann i gult. For 2. dag på rad var bussen utenfor tidsfristen. Men det ser ut som de får bli i rittet og kun trukket 20 poeng. En veldig mild straff spør du meg. Hva er egentlig vitsen med makstid om den ikke skal gjelde. Kjipt for dem som virkelig har jobbet, kjempet, brukt masse krefter og klart makstiden. Det var helt sikkert noen i bussen som skulle klart å kjøre 20 sekunder fortere... Uansett en legendarisk etappe.
Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar