lørdag 23. juli 2011

Tour de France 2011, 21. etappe søndag 24.juli


Sammendraget er avgjort og sammenlagtgutta skal defilere inn til Paris. Dette er spurterenes store dag. Etappen er på kun 95 km og hele etappen går inne i Paris. Allerede etter 44 km kommer rytterne inn på Champs-Elysees. Det skal så kjøres 9 runder opp og ned Champs-Elysees.

  • Følg med på underveis: Dette er dagen da alle rytterne skal nyte at de har klart å fullføre de 3 knallharde ukene rundt Frankrike. Jeg har selv vært på Champs-Elysees og dette er den store festdagen både for tilskuere og rytterne. Det kommer til å gå veldig rolig til de nærmer seg Champs-Elysees. BMC kommer til å kjøre foran. Tidligere har vi sett rytterne posere på bilder både med champagne og diverse andre saker. Det er en uskreven regel at sammenlagtgutta ikke angriper hverandre på siste etappe. Særlig nå som det ikke er bonussekunder lenger heller. Når rytterne kommer inn på Champs-Elysees kommer mange til å prøve på brudd. HTC, med storfavoritt Cav, kommer til å ta det største ansvaret for å sikre massespurt. De får nok hjelp av Garmin, Lampre og Lotto om det trengs.

  • Mitt tips: Cavendish er storfavoritt. Han har vunnet to år på rad. Ofte blir det imidlertid litt kaotisk på oppløpet. Det har vært overaskende seiere her før, så det kan skje igjen. Thor har forøvrig også vunnet her tidligere. Både han og Edvald har en god mulig. Dersom de blir kjørt for. Farrar, Petacchi og Greipel er nok også sugne. I tillegg til alle andre som har krefter igjen. Dette er en meget prestisjetung etappe å vinne.

  • Leserne på Sykkelprat ble stilt spørsmålet: Hvem vinner tourens siste etappe på Champs-Élysées? Her er hva de svarte (per lørdag 23/7- kl.18.00):
Tyler Farrar
  1 (3%)
Thor Hushovd
  2 (6%)
Edvald Boasson Hagen
  6 (20%)
Mark Cavendish
  17 (56%)
Tom Boonen
  1 (3%)
Alessandro Petacchi
  0 (0%)
Andrè Greipel
  0 (0%)
Denis Galimzyanov
  1 (3%)
Jose Rojas
  0 (0%)
Ingen av disse. I år blir det en outsider
  2 (6%)

  • Slik endte det: Ikke uventet hadde majoriteten av Sykkelprats lesere rett, Cav vant enkelt! Samtidig sikret Cav seg også den grønne trøya. Edvald ble nummer to etter en fin spurt. Greipel nummer tre. Touren er over for denne gang og Evans sikret den gule trøya. Ungdomstrøya gikk til overraskelsesmannen Rolland og Sam Sanchez tok klatretrøya.

Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar