torsdag 14. juli 2011

Tour de France 2011, 13. etappe fredag 15.juliRytterne fortsetter i Pyreneene. Start på den 13. etappen er ved den kjente Tourbyen Pau. Målgang etter 152,5 km er i Lourdes. Underveis skal rytterne over velkjente:
  • Col d'Aubisque (1 709 m) - 16.4 km med 7.1 % - HC

  • Følg med på underveis: Stigningen er hard, men det er fortsatt over 4 mil til mål etter toppen på Aubisque. Det er trolig at den ikke kommer til å ha så mye å si for sammendraget. Dette er en perfekt dag for et utbrudd. Det er også en god dag for å sikre seg en del klatrepoeng. De fleste kanonene vil nok spare seg til morgendagens veldig tøffe etappe. Derfor kommer det nok til å gå ganske rolig i Aubisque. I mål kan det bli en ganske stor spurt med de litt klatresterke spurterne. Det er også veldig gode muligheter for at et brudd holder inn. Europcar vil igjen gjøre det de kan for at Voeckler får en fin reise.

  • Mitt tips:  Her er det gode norske muligheter. Enten ved at en av dem blir med i bruddet eller ved at det blir spurt på slutten. Eventuelt kan nok Gilbert, Cunego og Sanchez vinne en avslutning med litt flere ryttere. Sammenlagtkanonene er ute etter å spare kretfter og mulighetene for at et brudd holder inn, er veldig gode. Bi ikke overrasket om Euskaltel og et revansjesugent Rabobank, Radioshack, Sky og HTC blir å finne i bruddet. Van Garderen, Edvald, Egoi Martinez, Mollema, Marcato, Meersman, Devenyns og Costa er eksempler på ryttere som kan være i bruddet.

  • Slik endte det: Imponerende seier av Thor! Som ventet ble det en veldig kamp om å komme med i bruddet og det tok nesten 5 mil før det ble etablert. Da satt både Thor og Edvald med. Thor gikk så og fikk en luke på de andre inn i Aubisque. Han ble etterhvert passert av Roy og Moncoutie. På toppen av Aubisque var Thor, 2 minutter bak Roy og 1.10 bak Moncoutie. Det ble dermed en vill kamp inn mot mål. Thor kjørte inn Moncoutie og sammen (Thor gjorde det meste av jobben) jaktet de på Roy. Thor støtet på Moncoutie på slutten, kjørte rett forbi Roy og vant en pen soloseier i mål. En herlig seier. Imponerende THOR! Som ventet ingen endringer i sammendraget, men i morgen blir det action!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar