torsdag 14. juli 2011

Tour de France 2011 vurdering av trøyene
The peloton tackles a tough stage in the Massif Central.
Foto:Bettini
 Sykkeltrøyen er selve identiteten til et sykkelteam. Hvordan en ser ut på sykkelen er som kjent det viktigste etter Euro cycliste reglementet. Jeg har gjort en vurdering av hva jeg synes om trøyene på årets tur. For ordensskyld. Det heter sykkeltrøye og ikke drakt. Trøyene har fått en rating fra 1-5*. Dette er en særdeles subjektiv vurdering.  Forsåvidt i likhet med alt annet jeg skriver her. Smak og behag. Feel free til å være uenig dersom jeg har hakket på trøyen til favoritteamet ditt. Trøyene er presentert i alfabetisk rekkefølge etter navn på laget.


 

Lag: AG2R LA Mondiale - Frankrike
Kommentar: Kjedelig og nøytral trøye. Skiller seg ikke ut. De brune buksene trekker også kraftig ned.
Rating: *

Lag: BMC Racing Team - USA
Kommentar: Fresh trøye som er karakteristisk og lett å kjenne igjen i feltet. Fargene står bra til hverandre. Denne synes jeg er ganske bra. Men den kan bli oppfattet som litt kjedelig
Rating: ***

Lag: Cofidis - Frankrike
Kommentar: Lett gjenkjennelige og velkjente i feltet. Sykkeltrøye med god historie.
Rating: ***

Lag: Europcar - Frankrike
Kommentar: Har potensiale, men forløpig ganske kjedelig og trist.
Rating: **

Lag: Euskaltel - Euskadi - Spania (Baskerland)
Kommentar: Veldig karakteristisk og lett å kjenne igjen i feltet. Som oftest dukker denne trøyen opp når veien går oppover. Trøyen har blitt en klassiker i sykkelverden. Kanskje ikke den peneste, men laget skal ha for kontinuitet på trøyefronten.
Rating: ***

Lag: FDJ - Frankrike
Kommentar: Tradisjonelt har FDJ trøyen vært en av de tristeste i feltet. Men denne er mye bedre. Ren og pen. Nytt design hos sponsoren har også sykkeltrøyen fått nyte godt av.
Rating: ***

Lag: hTC Highroad - USA
Kommentar: Dette er en trøye man er vant til å se veldig mye på Tour de France. Enten i front på hovedfeltet på jakt etter å kjøre inn et brudd, eller som første trøye over målstreken. Ikke en av mine favoritter. Årets trøye bærer et vist retro preg over seg, men det klarer ikke å dekke over at den er relativt platt og kjedelig. Svak treer
Rating: ***

Lag: Katusha  - Russland
Kommentar: Katusha har vinglet endel med trøyen så langt. Siste versjon har rødt som hovedfarge med innslag av hvitt og blått. Tema fra Moskva. Katusha ønsker sterkt å vise at de representerer Russland. Med kun russiske ryttere på årets tour og denne trøyen så får de til det ganske bra.
Rating: ***


Lag: Lampre ISD  - Italia
Kommentar: Lampre har en av de mest karakteristiske trøyene i feltet. Virkelig en klassiker dette. Ganske bra fargekombinasjoner. Et friskt pust. 
Rating: ****


Lag: Leopard Trek  - Luxembourg
Kommentar: Rene og pene linjer, men det mangler noe. Veldig spesielt med et lag som ikke har noen hovedsponsor. Noen justeringer på denne så kunne den vært veldig bra, men foreløpig er den litt for kjedelig. Svak treer.
Rating: ***

Lag: Liquigas - Italia
Kommentar: Limegrønn, hvit og blå. Med de lime grønne buksene er denne lett gjenkjennelig i feltet. En grei sykkeltrøye.
Rating: ***

Lag: Movistar - Spania
Kommentar: Fresh trøye med en lekker fargekombinasjon. Marineblå og lime grønn går veldig bra sammen. Laget hadde også noen av de flottest trøyene da de hadde Caisse d'Epargne som hovedsponsor og har klart å følge opp det. En av mine absolutte favoritter
Rating: *****

Lag: Omega Pharma Lotto - Belgia
Kommentar: Klasisk sykkeltrøye. Litt kjedelig fargekombinasjon og litt mye reklame trekker ned.
Rating: **

 
Lag: Astana - Kazakhstan
Kommentar: Hva kan man si. Kjedelige og usmakelige. Ja, vi ser dere er fra Kazakan, men det finnes da grenser.
Rating: *

Lag: Quickstep- Belgia
Kommentar: Tidligere synes jeg Quickstep trøyene var litt kjedelige, men etter at de fikk på litt røde detaljer har trøya blitt betraktelig freshere. Får tre stjerner, men er tett på fire!
Rating: ***

Lag: Rabobank- Nederland
Kommentar: Rabobank har sponset dette laget siden 1996 og forlenget i desember 2010 avtalen til å gjelde til 2016. Det betyr at vi får se denne hvit-blå-oransje trøyen i mange år fremover. En klassiker innen sykkelsporten. Årets utgave har et visst retropreg over seg. En av mine favoritter!
Rating: ****

Lag: Saxo Bank - Sungard - Danmark
Kommentar: Helt grei sykkeltrøye. Ørnen er tibake på årets versjon og det trekker opp.
Rating: ***

Lag: Sky - Storbritannia
Kommentar: Rene, pene, og lekre drakter. For årets tour har de byttet ut den normale blåfargen med grønt for å markere sin støtte til WWF og bevaring av regnskogen.
Rating: *****


Lag: Garmin Cervelo - USA
Kommentar: Helt greie sykkeltrøyer. Har vanligvis sorte trøyer med hvitt bånd, men har spesialdrakter for årets tour.
Rating: ***

Lag: Radioshack - USA
Kommentar: Radioshack har noen av de mest karakteristiske trøyene. Ingen tvil om hvem som er sponsor og de retropregede draktene er ganske kule.
Rating: ****

Lag: Saur Sojasun - Frankrike
Kommentar: Den mest ujkente trøyen i feltet markerer seg ikke på noen spesiell måte. 
Rating: **

Lag: Vacansoleil - Nederland
Kommentar: Typisk sykkeltrøye. Lett gjenkjennelig i feltet
Rating: ***


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar