tirsdag 26. juli 2011

Opplev Thor, Edvald og flere av de andre Tour de France stjernene i Norge


Touren er over for denne gang. Nå venter andre oppgaver for rytterne. Når Touren er over arrangeres det en rekke showritt rundt omkring i Europa. Også i Norge har dette blitt svært populært. Det vanlige er at man kjører såkalte "Criteriumsritt". Rittene går på rundbaner slik at puplikum får sett rytterne passere mange ganger, de er også som regel ganske korte og veldig show pregete. Plasseringer i disse rittene gir normalt ikke ranking poeng og en seier regnes ikke på den offisielle seiersoversikten til proffene. Motivasjonen til rytterne ligger i å vise seg frem. Samtidig så får man ofte litt startpenger også.

Oslo Grand Prix var i 2010 en mektig suksess. Utrolig nok glemte Norges Cycleforbund i år å søke om å få bruke universitetsplassen i Oslo som start og målområde. Dermed endte de opp med at plassen var opptatt og de 70.000 tilskuerne som dukket opp ifjor går glipp av årets sykkelmoro.

Heldigvis finnes det andre som har bedre kontroll. Ikke overraskende må vi sørover i landet for å finne sykkelfestene. Dersom du bor fra Vestfold og ned til Agder har du gode muligheter til å få med deg stjernene. Dette er også en fin mulighet for dem som ferierer sydover. Følgende ritt går av stabelen:

  • Onsdag 27 juli, Sørlandsparken Grand Prix. Startlisten byr på; Hushovd, Boasson-Hagen, Rasch, Nordhaug, Arvesen, Goss, O'Grady, Cancellara, Gilbert, Petacchi, Lloyd, Brammeier, Breschel, Roche, Bos, de Gent, samt alle de norske continentallagene og en del andre norske elitesyklister.

  • Torsdag 28 juli, Sandefjord Grand Prix. Startlisten byr på; Hushovd, Boasson-Hagen, Rasch, Nordhaug, Arvesen, Goss, O'Grady, samt alle de norske continentallagene og en del andre norske elitesyklister.

  • Lørdag 30. juli, Grimstad Sykkelfestival. Startlisten byr blant annet på; Hushovd, Boasson-Hagen, Goss, Farrar, Voeckler, samt alle de norske continentallagene og en del andre norske elitesyklister.  Det ventes enda et par store navn til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar