lørdag 21. april 2012

Spinn Cup 2012 Runde 1, Sesongen er i gang!

Tirsdag kveld åpnet jeg rittsesongen med å kjøre 1. runde i Spinn Cup i Nanset ved Helgeroa i Vestfold. Som nevnt tidligere har jeg meldt meg på i gruppe 2 i Spinn Cup. Her går det noe roligere enn i gruppe 1 og distansen er som regel noe kortere. Express 1 kan sammenlignes med VC, mens Express 2 er mer en roligere turklasse. I begge klasser får en poeng for fullførte ritt i cupen. 1. poeng for å fullføre. Dersom en er blant de fem beste får en flere poeng. Det lages så en sammenlagtliste og en sammenlagtvinner kåres. Det er totalt 10 ritt i cupen. De åtte beste teller i sammenlaget.

Jeg stilte til start uten de store ambisjonene. Været var fint, jeg hadde fått de mila jeg ville ha i beina, men desverre hadde det kommet en forkjølelse smygene de siste dagene. Planen var derfor å legge seg i feltet og se hvordan kroppen spilte.

Det ble kjørt fire runder på en rundbane. Hver runde var ca. 11,5 km. Runden var småkupert og det gikk opp mot mål. Express 2 stilte sammen med klassen 15-16 år. De unge gutta var ikke vonde og be. De kjørte og støtet aktivt de første to rundene. Jeg satt greit med og ble kjent med løypa. Den nest siste runden ble tempoet kjørt opp og det gikk spesielt fort i målbakken.

Jeg begynte å bli sliten, merket at det var mindre energi enn vanlig. Jeg forventet at tempoet skulle skrues opp ytterligere på siste runden. Det var fortsatt mange med i feltet. Det skjedde imidlertid ikke. Det var nok flere som begynte å kjenne det. Inn i målbakken hadde jeg bestemt meg for hvordan jeg skulle kjøre. Jeg hadde en nesten perfekt posisjon. Desverre var det helt tomt da et par mann gikk til. Jeg stivnet fort og det gikk fryktelig sakte oppover oppløpet. Ble nummer 3 eller 4 og er godt fornøyd med det. Det var nok et maks resultat med den formen jeg hadde inne den dagen. Totalt ca 46 km og 37 km/t i snitt

Det var forøvrig et fint arrangement og en fin løype. Nesten ingen biltrafikk og absolutt godkjent underlag.

Runde 2 i Spinn Cup kjøres 1. mai. da er det imidlertid Enebakk Rundt som gjelder for meg og Vallhall Sykkelteam.

Mens jeg har muligheten vil jeg rette en stor takk til arrangøren ved Svein Erik Sneisen. Takk for å hjelpe meg med å få tak i forhjulet som jeg hadde klart å glemme igjen! Også stor takk til damen som møtte meg og overleverte hjulet sent på kvelden i Sandefjord. (Beklager, men jeg husker ikke hva du het). Dette var service utover det vanlige!


Les mer om Spinn Cup

2 kommentarer:

  1. Kult. Fin rapport - og det er jo et supert opplegg de har der nede. Billig er det også! Jeg skulle være med i forrige uke, men klarte å bomme på dagen... kjørte ned i bil på onsdag etter jobb og da var det naturligvis ingen der!... Kanskje jeg forsøker igjen 1 mai - den datoen bommer jeg ikke på! ;-)

    SvarSlett
  2. Hehe... utrolig bra :)

    Stiller meg bak det du sier. Spinn Cup er virkelig et bra opplegg.

    SvarSlett