mandag 18. juli 2011

Tour de France 2011, 16. etappe tirsdag 19.juli


Etter hviledagen er det nå klart for den avgjørende uken i touren. Rytterne skal på den 16. etappen fra lavlandet og inn i hjertet av Alpene. Nærmere bestemt den kjente tourbyen Gap. Etappen stiger hele dagen, men har kun en ordentlig fjellovergang: 
  • Km 151.0 - Col de Manse - 9.5 km med 5.2 % - 2
Dette er dagen for et stort brudd. Kanskje også en mulighet for de sammenlagtrytterne som ligger langt bak til å ta igjen noen "billige" minutter. Avslutningen på etappen er spektakulær med 11 km utfor.

  • Følg med på underveis: Her er det nok mange som vil i brudd og det med god grunn. Her er det store muligheter for at bruddet holder unna. Europcar kommer kun til å være opptatt av farlige sammenlagtkandidater. Været avgjør nok om noen kommer til å prøve noe seriøst. Bli likevel ikke overrasket om noen av de dyktige utforkjørerne kommer til å prøve å ta litt tid på slutten

  • Mitt tips: Det vil overraske meg om ikke bruddet holder inn. Blir også spennende å se om foreksempel Sanchez og Voeckler prøver å kjøre hardt utfor. Både Schleck brødrene, Contador og Basso er middels utfor. Evans er bedre.Gode muligheter for begge de norske og en perfekt avslutning for Thor.

  • Slik endte det: Heftig!!! Tourens beste etappe så langt. Helt vilt fra start og det nok over ti mil før bruddet ble etablert. Begge nordmennene med. I stigningen gikk Hesjedal. Han ble senere kjørt inn av Edvald med Thor på hjul. Dermed et oppgjør mellom de to Garmin gutta og Edvald. Thor vant greit spurten foran Edvald. Også dramatikk mellom sammenlagtgutta. Contador hadde funnet igjen godbeina og prøvde tidlig. Til slutt lykkedes han, Evans og Sanchez å få luke. På nedkjørselen var det bløtt og Evans kom til slutt inn noen få sekunder før Contador og Sanchez. Disse var så 18 sekunder før de andre favorittene. Bortsett fra Andy som kjørte dårlig utfor og tapte over minuttet. Evans, Contador, Sanchez og normennene de store vinnerene idag. Leopard den store taperen.
Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar