mandag 11. juli 2011

Tour de France 2011, 10. etappe tirsdag 12.juli

 
Etter hviledagen mandag, tar den 10. etappen rytterne sydover. Etappen går mellom småbyene Aurillac og Carmaux. Terrenget er kupert, men uten de store stigningen. Etappen er dessuten kort, kun 158 km. Det blir spennenede å se hvordan rytterne føler seg etter hviledagen. Og ikke minst hvem som kommer på start og fullfører denne etappen. Blir det normal kjøring så blir det nok en massespurt.

  • Følg med på underveis: Voeckler og Europcar har den gule ledertrøya og kommer til å kjempe med nebb og klør for å holde den lengst mulig. Dette er likevel en dag da et brudd kan ha en fin mulighet. Så lenge rytterne i bruddet ikke er en trussel for sammendraget, kommer ikke Europcar til å bruke unødig med krefter for å kjøre dem inn. Dette er imidlertid en etappe med gode muligheter for en massespurt og det vil nok HTC utnytte. De vil muligens også få hjelp av Garmin og Lampre.

  • Mitt tips:  Her er det gode muligheter for Cavendish. Det blir sannsynligvis en høyhastighetsspurt. De siste 4 km går nedover og siste km er relativt flat. Avslutningen er ganske lik den i Châteauroux. Cav blir utfordret av Farrar, Petacchi, Feillu og Greipel.

  • Slik endte det: Htc, Garmin og Sky gjorde mesteparten av jobben for å kjøre inn feltet. De hadde hele veien god kontroll. Flere prøvde å gå kontra da bruddet ble kjørt inn, blant annet Gilbert. Men det ble samlet spurt. Enteknisk vanskelig og meget rask spurt. Cavendish manglet opptrekkerne sine og måtte se seg slått på de siste meterne av Greipel. Rojas ble nummer tre.


Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar