torsdag 15. desember 2011

Norges største sykkeltalenter


 Filip Eidsheim, Vegard Robinson Bugge, Bjørn Tore Hoem, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen. Foto:sykling.no
2011 sesongen er over og den har vist at det gror meget bra i norsk sykkelsport. Under VM i København stilte Norge med ett av de sterkeste U-23 mannskapene og var absolutt med og preget fellesstarten. Vegard Stake Laengen ble belønnet med proffkontrakt med Team Type 1 og flere andre kan raskt følge etter ut i proffverdenen. Jeg har tatt en titt på hva som rører seg av talenter i U-23 og juniorklassen i Norge og gitt min vurdering.

U-23 Gutta:

Sven Erik Bystrøm (19) - Team Østerhus Ridley. Førsteårssenioren har vist imponerende takter og vant i 2011 gateritt NM for senior. Her slo han blant annet Alex Kristoff som ble nr. to og Roy Hegreberg som ble nr. tre. Bystrøm er utvilsomt det heteste talentet og er av mange blitt betegnet som "den nye Edvald". I likhet med Edvald er han meget kjøresterk og har også en bra finish. Vant i 2011 både Norgescupen totalt og Norges Sykkelforbunds ranking. Yngstemann på det norske U-23 landslaget. Kjører i 2012 for Østerhus - Ridley. Fortsetter han utviklingen han har hatt i år kan det bli med den ene sesongen i det Rogalandsbaserte laget.
Potensial: *****

Vegard Robinson Bugge (22) - Team Joker Merida. Har hatt en strålende 2011 sesong. Høydepunktene har vært 6. plassen i U-23 versjonen av Flandern Rundt og 3. plassen totalt i Tour of Norway. Han ble også norsk U-23 mester og kjørte for U-23 landslaget i VM i København. Han er en typisk allrounder. I sin andre sesong i Joker har han etablert seg som en av de aller beste rytterne på norges beste lag. Var på treningssamling med Quickstep i sommer. Leverer han en like god sesong i 2012 og fortsetter og utvikle seg, da kjører denne gutten profesjonelt i 2013.
Potensial: ****

Bjørn Tore Hoem (20) - Plussbank BMC. Hoem fikk sitt store gjennombrudd i 2011. Ritt etter ritt imponerte han med sterk kjøring i stigningene og ble belønnet med plass på det norske U-23 landslaget. Bærebjelke i Plussbank Cervelo og litt unorsk med sine klatreferdigheter. 6. plassen sammenlagt i Tjekkia Cycling Tour (2,2) var hans beste resultat i 2011, men han var flere ganger nære det store. Hoem er fortsatt veldig ung og her har Plussbank en uslept diamant.
Potensial: ****

Filip Eidsheim (21) - Team Østerhus Ridley. I sin andre sesong i Østerhus har Eidsheim tatt et stort steg. Det viste han ikke minst da han kjørte inn til en meget sterk 4. plass på NM fellesstarten for senior. Han har også levert resultater i både Belgia og Spania og har helt sikkert blitt lagt merke til av større lag. Del av det norske U-23 laget i København. Besitter en meget fin finish.
Potensial: ***

Lorents Ola Aasvold (23) Plussbank BMC. Aasvold trives best i kupert terreng. Kaptein på Plussbank og Norgescupvinner i både 2009 og 2010. Kom til Plussbank før 2011 sesongen med et stort forventningspress hengende over seg og innfridde delvis. I 2011 sesongen ble det en sterk 3. plass på NM tempoen og en 6. plass under Rogaland Grand Prix. Trenger nok å levere resultater litt oftere i 2012 sesongen dersom han skal ta neste steg på karrierestigen.
Potensial: ***

Magnus Børresen (23) - Team Norspons. Imponerte stort for Frøy i 2011 sesongen og toppet det med 2. plassen på Rogaland Grand Prix (1,2). Viste også sine kvaliteter på NM og ble nummer 10 på fellesstarten. Det blir veldig spennende å se hva Børresen kan få til når han nå tar steget opp et hakk.
Potensial: ***

Andre meget spennende ryttere som bør nevnes:
Adrian Gjolberg (22) - Team Joker Merida
Christer Jensen (21) Team Joker Merida
Vegard Breen (21) - Team Joker Merida
Johan Fredrik Ziesler (21) - Team Østerhus Ridley
Frans Leonard Markaskard (21) - Team Østerhus Ridley
Fredrik Galta (19) - Team Østerhus Ridley

Junior Gutta:

Jeg har ikke vurdert potensialet på juniorgutta da de først må få vise seg frem på seniornivå. At det er store talenter er imidlertid udiskutabelt.

Kristoffer Skjerping, Tormod Jacobsen, Daniel Hoelgaard og Sondre Holst Enger. Foto: sykling.no
Kristoffer Skjerping (18) - Team Joker Merida. Skjerping har kjørt strålende for Glåmdal i år. Ranket til den beste norske junioren i 2011 av Norges Sykkelforbund. Juniornorgesmester på tempo og nummer tre på fellesstarten i 2011. Fortsetter utviklingen i Joker kan han bli et hett Pro Team objekt om noen år.

Sondre Holst Enger (18) - Plussbank BMC. Hadde en strålende sesong for Glåmdal og endte som nummer 2 på Norges Sykkelforbunds ranking for juniorer i 2011. Nummer tre på tempoen under NM og flere juniorseiere i Norgescupen. Ble henholdsvis nummer 10 og 12 under tempoen og fellsstarten i juniorklassen i VM i Københan. Meget talentfull.

Daniel Hoelgaard (18) - Sandnes. Ble nummer 7 under fellestarten i juniorklassen i VM i København og nummer 2 på NM junior. Vant juniofellesstarten under NM i 2010. Har etappeseier fra Regio Tur i 2011. Hoelgaard er en meget spennende allrounder.

I tillegg til disse nevner jeg også Tormod Jacobsen og NM mester i 2011 Oscar Landa

Kilder: http://www.sykling.no/, http://www.cqranking.com/, http://www.wikipedia.org/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar