søndag 4. januar 2015

Kring Føroyar. Etappe 2

Den andre etappen i årets Kring Føroyar, ble på forhånd betegnet som kongeetappen. 112 km. skulle kjøres. Og med ca. 2000 høydemeter, målgang på toppen av en 12 km. lang stigning (Ca. 680 moh. og 5,6% i snitt) og 1. etappe i beina, så visste jeg at det kom til å bli hardt. De siste 3,2 km hadde en snittstigning på 9% og enkelte partier på rundt 15%.

Ruten for andre etappe: Start i Torshavn. Nordover og over til Eysturoy. Der ble det kjørt en runde. Så sydover samme veien som vi kom og toppavslutning på Sornfelli.

Allerede fra start var jeg på ukjent grunn. Jeg hadde nemlig aldri før syklet ritt to dager på rad. Jeg var derfor svært spent på hvordan kroppen kom til å fungere. Det gikk et brudd tidlig, men jeg tok det rolig og satt fint i feltet. Etter ca. 25 km. ble hovedfeltet sprengt og jeg havnet i en mindre gruppe. Da vi passerte broen over til Eysturoy kjørte jeg fra de andre i min gruppe sammen med islendingen Adam. Vi kjørte sammen i litt over en mil og nærmet oss teten. Da vi kom opp til runding i nord, ventet en 6 km lang stigning. Adam kjørte hardt og da jeg i tillegg mistet kjedet, var det kjørt. Jeg tok mitt eget tempo resten av bakken og kjørte rolig ned på den andre siden.

Da jeg kom ned bakken og vendte sydover, ble det motvind. Det ble en rolig mil der jeg ventet inn gruppen bak. Deretter kjørte vi sammen frem til den siste bakken. De første 8,5 km. av bakken, hadde et snitt på 4,2%, med et parti på 2 km. med 7,5% som det verste. Sammen med to andre, kjørte vi fra gruppen vi satt i. Det gikk fort og jeg hadde nok med å henge med. De siste drøye 3 km. tar en av fra hovedveien og opp til radiostasjonen på Sornfelli. Fin vei, men snitt på over 9% er brutalt. Jeg var helt tom for krefter og hadde nok med å komme meg opp. Jeg tapte en del på slutten, men det var utrolig deilig å endelig kunne krysse målstreken. Jeg ble til slutt nr. 10 av 17 på start. Et par plasser under målsetning, men helt ok. Jeg tok de sjansene som dukket opp, men lykkes ikke helt denne dagen.

Resultatliste Etappe 2

De siste 200 meterne. Bratt som f!
God stemning før start. Foto: www.jn.fo 
Starten går i Torshavn. Foto: www.jn.fo
Målgang, har jeg noen gang vært mer sliten? Foto: www.jn.fo

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar