torsdag 29. mai 2014

Askerrunden 2014 - Tilbake til hverdagen

I dag har jeg kjørt Askerrunden. Rittet er kun 63. km langt, men har over 900 høydemeter. Rittet er ett av de mest populære på Østlandet og da skjønner de fleste at dette er tøft. Selvtilliten var det imidlertid ingen ting i veien med på forhånd. Etter andreplassen på Hamarrittet forrige helg, føler jeg at formen er på gang. Men jeg viste at dette kom til å bli noe helt annet. Jeg kjørte også Askerrunden i 2011, riktignok en kortere versjon, men med de viktigste elementene. Jeg følte derfor at jeg var godt forberedt. Aller helst ville jeg kjørt master, men etter å ha somlet med påmeldingen, ble det turritt klassen. Noe som i praksis vil si et mye større felt, men omtrent identisk tempo.

Hele 175 ryttere stilte på start i turklassen. Master klassene begynner som kjent på 30 år, så alle som er yngre enn det, må kjøre turklassen. Og det er mange lette, små og sterke unggutter. Det ble kjør fra start og en heftig posisjonskamp. Etter fem kilometer smalt det. Og det ordentlig. Det var mange som gikk ned og det gikk med en del karbon. Velten gikk ganske langt fremme i feltet. Jeg slapp unna velten, men ble hindret. Etter det ble det en kamp for å kjøre meg opp igjen til feltet. Jeg var oppe igjen i feltet rett før Slemmestadbakken, men var da ganske kjørt og havnet et stykke bakpå. Det ble dannet en gruppe på toppen og det ble kjørt kontrollert et stykke. Etterhvert ble vi kjørt inn av en gruppe bakfra og da ble tempoet skrudd opp igjen.

Jeg satt greit med frem til Lierbakken (Ca. 4 km. 5%). Dessverre satt jeg for langt bak i starten av bakken og ble frakjørt av en gruppe, samtidig som jeg selv kjørte fra en annen gruppe. Det var tungt og stort sett motvind opp hele veien. Jeg havnet i ingenmannsland og da jeg nærmet meg toppen, bestemte jeg meg for å vente inn gruppen bak meg. Det ble nå hardkjør og når vi kom til Asker var de to gruppene samlet igjen. Tempoet var høyt og inn i målstigningen fant jeg en fin posisjon. Dessverre var det en velt i siste svingen som jeg ble hindret av. Selve bakken kjørte jeg ok og finishen var bra.

Dette er et av de tøffere rittene i sesongen og det var mange veldig gode unggutter med. Martin Formo (Drammen CK) vant turritt klassen på 01:35:27. Dette var raskere enn alle masterklassene. Jeg klokket inn på 01:45:56. Det ble det en 59. plass av 175 på start. Snitt på 35,8 km/t er ok med ca. 930 høydemeter. Greit fornøyd med rittetIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar