tirsdag 31. desember 2013

Evaluering og oppsummering av 2013 sesongen

2013 ble et år bestående av noen oppturer, men dessverre store nedturer. Etter at jeg ble påkjørt med bil på vei hjem fra siste ritt i 2012, var jeg veldig spent på hvordan det skulle gå med nakken. Jeg hadde en del smerter de første månedene, men heldigvis har det blitt gradvis bedre. Skisesongen gikk i vasken på grunn av en dårlig rygg. Det ble isteden mye spinning, styrke, svømming og noe langkjøring på spinningsykkel. Landeveissykkelen ble funnet frem allerede i slutten av februar.

I midten av mars reiste jeg til Toscana med EXPA. På forhånd var jeg usikker på hvordan det skulle gå med nakken. Det var det heldigvis ingen grunn til. Det fungerte veldig fint. Etter mye spinning og langkjøring, trodde jeg kroppen skulle tåle litt mere enn tidligere. Resultatet ble at jeg kjørte for hardt noen av dagene der nede. Jeg kom meg gjennom turen og hadde en fin opplevelse. Men når jeg kom hjem startet problemene. Jeg hadde fått en betennelse i venstre kne.

Dermed ble rittplaner kastet i søpla og april og mai bestod av alternativ trening og kun svært rolige turer på sykkelen. I slutten av mai løsnet det og jeg kunne begynne og trene for fullt. Jeg valgte å stå over L-O, da jeg følte at grunnlaget var for tynt. I etterkant er jeg sikker på at det var veldig lurt. Sesongstarten kom i Spinn Cup runde 6. Det ble klasse 2 i år også. Men det holdt denne dagen. Det ble tungt, men jeg klarte en 3. plass. Med det rittet var vårsesongen også over.

Ett av høydepunktene 2013. Lunch på Gavia
Sommeren ble brukt til mengdetrening, noe jeg sårt trengte. Formen ble gradvis bedre, beina fungerte og været var herlig. Jeg fikk kjørt meg skikkelig under FOCC Challenge, men jeg trengte noen ordentlige hardøkter. Tilbake i Oslo etter ferien, ble det formspissing. Jeg kjørte Øyern Rundt. Fikk det veldig tøft der, men kjente at formen var på gang. Helgen etter dro jeg til Bormio i Italia med Frank. Kjørte Stelvio og Gavia der nede og storkoste meg. Vel hjemme igjen ble det pers i Grefsenkollen med 05:08. Formen var på topp. På Kråketråkken i Moss og løsnet det skikkelig. 42,2 km/t i snitt og jeg satt fint med. Hjem på kvelden og kjørte tempodrag i Maridalen. To dager senere kom tempodebuten i Spinn Cup 8. Det har lenge vært et mål og kjøre en tempo med over 40km/t i snitt. Jeg klarte 40,2 km/t på den 9,9 km lange løypa. Jeg var i mitt livs form.

Helgen etter var det Dokka Rundt. Jeg var høyt oppe på forhånd. Formen var super. Jeg kjente til løypa. Alt lå til rette. Jeg kjørte da også et meget bra ritt. Satt fint med i feltet hele veien. Da vi kom til bakken med to mil igjen, var jeg blant de første inn i den. Var topp 10 over toppen. Da vi nærmet oss mål lå jeg i gruppe to. Tre stykker kom inn før oss, men jeg kjempet om 4. plass med 6 andre. Hadde krefter igjen og var klar for å kjempe. 200 meter før mål blir jeg kjørt rett ned. Det svinger plutselig en fra høyre siden inn rett foran meg. Ordentlig idiotkjøring. Jeg prøver å svinge unna så ikke jeg skal kjøre på ham. Jeg er sjanseløs, mister kontrollen og flyr rundt. Lander med hodet først. Skraper opp hele høyre side og ødelegger sykkelen. Topplasseringen røyk og sesongen var over.

September gikk stort sett kun med til å lege sår. Resten av høsten er brukt til litt styrketrening, svømming og noen få sykkelturer. Motivasjonen fikk seg en nedtur. Har brukt mye tid på andre ting. Blitt en del reising og en del jobb. Lite tid til trening. Men i morgen er det 2014 og nye muligheter!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar