torsdag 20. september 2012

Spinn Cup 2012 Runde 10, KM i Vestfold under stormfulle forhold!

Søndag avsluttet jeg rittsesong med å kjøre 10. og årets siste runde av Spinn Cup i Sandefjord. Rittet var også KM i Vestfold og målte derfor "normal" distanse, 66,5 km. Alle seniorer startet samtidig og det var et meget sterkt felt som stod på start. Løypen var den samme som vi kjørte i Spinn Cup 4, Kullerud runden. Forskjellen var at vi nå skulle kjøre 8 runder. Formen min har vært nedadgående, i takt med lite trening de siste ukene. Men det er jo alltid gøy å kjøre ritt tenkte jeg og stilte på start uten de store forhåpningene.


Det var vel gøy helt til det begynte ihvertfall. Bånn pinne fra start under tøffe vindforhold. Det ble et litt rart ritt. En tredjedel av runden var det motvind og der ville ingen dra. Der gikk det derfor ganske rolig. Resten av runden var det sidevind og medvind og der gikk det veldig fort. Jeg var temmelig kjørt allerede etter 1 runde og visste at dette kom til å bli tøft. På den andre runden kjørte de beste ifra. Jeg klamret meg fast til hovedfeltet, men det var tungt på hver runde. Det var tydelig at andre også kjente at det var tyngre enn vanlig, for til sammen var det hele 16 stykker som brøt. Da vi la ut på siste runde tenkte jeg mest på at det skulle bli deilig å bli ferdig. Jeg prøvde litt i siste bakke. Var først over, men hadde ikke noe krutt igjen. I avslutningen var jeg litt uheldig og touchet borti en annen, mistet dermed det hjulet jeg hadde og en del fart. Stivnet helt etter det. Trillet inn til en beskjeden plassering totalt.


Totalt endte jeg som 24 av 50 som startet. I Spinn Cup Express 2 ble det årsbeste med en 2. plass. En fin, men forferdelig tung avslutning på sesongen. Sjelden eller aldri har jeg vel vært så sliten etter et ritt. Snittfarten var ikke høyere enn 37,4 km/t, men det skyldes kun at det gikk veldig rolig i motvinden. Vinner av rittet ble Frans-Leonard Markaskard (Østerhus Ridley) foran Martin Stendahl (OneCo Mesterhus). Det sier vel nok om rittet. Ikke så rart at en sliten hobbysyklist trillet i mål over 6 minutter bak. Nå skal det jammen bli bra med en pause.

Resultater fra Spinn Cup 10 og KM Vestfold 2012
Les mer om Spinn Cup

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar