lørdag 9. juli 2011

Tour de France 2011, 9. etappe søndag 10.juliTouren forblir i Sentralmassivet på etappe 9. De 208 km tar rytterne sydover mellom småbyene Issoire og Saint Flour. Dette er den mest kuperte etappen så langt i turen og inneholder like mye klatringer som alle de foregående 8 etappene til sammen. Avslutningen er enda en gang en liten bratt bakke. Dette er siste etappen før rytterne tar seg en velfortjent hviledag på mandag.
  • Følg med på underveis: Den 8. etappen gav noen svar. Blant annet at Gesink sliter veldig etter velten her om dagen, spesielt når det går oppover. Synd for nederlenderen som var en av pallfavorittene på forhånd. Garmin beholdt trøya enda en dag. Dermed må de ta litt ansvar. Etappen er tøff, men de siste 5 milene er relativt lettkjørte. Henger Thor med dit så kan han forsvare trøya i siste stigning igjen. Men det avhenger av at det ikke går for fort underveis. Dette er dagen som er perfekt for en lang utbrytning med klatresterke ryttere. De kan til og med kjøre til seg trøya dersom det ikke blir enighet i feltet. Mest trolig vil allikevel BMC og spesielt Omega Pharma Lotto ta ansvar da, avslutningen igjen passer meget godt for Gilbert og Evans.
  • Mitt tips: Gode muligheter for at et brudd igjen holder inn. Dersom bruddet blir kjørt inn så er Gilbert storfavoritt. Blir utfordret av Evans, Vino og Sam Sanchez. Føler jeg har skrevet dette noen ganger nå, men det har vært veldig mange slike avslutninger den første uken :) Thor bør ha gode muligheter til å forsvare trøya dersom han sitter med inn. Edvald har også en mulighet vist han er med, selv om det er Thomas som har sett best ut av Sky gutta i disse avslutningene.

  • Slik endte det: Nei og nei. Hva kan man si. Så smalt det igjen. Det er for så vidt ikke uvanlig med velt på Touren. Det som er meget spesielt i år er at det er så mange store navn som ryker. Både Van den Broeck og Vino var topp 5 kandidater sammenlagt. I tillegg måtte Willems og Zabriskie gi seg. En forferdelig crash. 4 beinbrudd i samme velt. Veldig uvanlig. Bruddet i dag var super interessant. Voeckler (kun 1.29) bak Thor før etappen, Luis Leon Sanchez, Flecha, Hoogerland og Casar. En virkelig kvalitetskvintett. Med 4 mil igjen hadde de 5 minutter og det så ut som de både kunne holde unna og at Voevkler kunne ta trøya. Med 35 km igjen. Ny dramatikk. Hoogerland og Flecha ble kjørt ned av en bil! Helt vanvittig. 3 igjen i bruddet. De tre gjenværende kjørte veldig bra og holdt avstanden til feltet. Med en mil igjen gav Garmin opp jakten. Det ble en kamp mellom de tre i bruddet i den siste stigningen. Sanchez var klart sterkest og vant foran Voeckler som tok trøya og Casar. Gilbert vant spurten i hovedfeltet foran Velits og Evans. Traff vel ganske bra på dagens tips J
Kilde: http://www.letour.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar